Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu aktivno sodelujemo v projektu NMK.

Dejavnosti na PŠ Vipavski Križ Dejavnosti na PŠ Črniče Dejavnosti na PŠ Skrilje
Naša mala knjižnica 2018-19

Z učenci na razredni stopnji vseh štirih podružničnih šol beremo predlagane knjige in rešujemo Ustvarjalnika.

V mesecu  februarju se dogovarjamo za obisk Line Žutautė, ilustratorke knjige Bolšje zgodbe. Obiskala naj bi podružnične šole Vrtovin, Črniče in Skrilje.

Spletna povezava: nasamalaknjiznica.si.

V šolskem letu 2017/2018 smo nadaljevali z delom v projektu NAŠA MALA KNJIŽNICA.

Koordinira ga je šolska knjižničarka. Mentorice pa so bile razredne učiteljice na podružničnih šolah. Sodelovalo je sedem oddelkov.

Prejeli smo izvirne USTVARJALNIKE z nalogami na teme izbranih knjig. Knjige smo nabavili za vse štiri podružnične šolske knjižnice.  Učenci so se tako poleg branja zabavali tudi z reševanjem likovnih nalog, kvizov, pisanjem pesmi … Spoznavali so zanimivosti o avtorjih knjig ter državah, ki so vključene v projekt.

Projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA 2016/2017

V šolskem letu 2016/2017 bomo nadaljevali z delom v projektu NAŠA MALA KNJIŽNICA.

Koordinira ga šolska knjižničarka. Mentorice pa so razredne učiteljice na podružničnih šolah. Letos bo sodelovalo že deset oddelkov. Prejeli smo izvirne USTVARJALNIKE z nalogami na teme izbranih knjig. Knjige smo nabavili za vse štiri podružnične šolske knjižnice.  Učenci se bodo tako poleg branja zabavali tudi z reševanjem likovnih nalog, kvizov, pisanjem pesmi … Spoznavali bodo zanimivosti o avtorjih knjig ter državah, ki so vključene v projekt.

V Ustvarjalniku 1 bodo učenci 1. razreda lahko spoznali privlačne zgodbe Petra Svetine, Helen Nicoll, Germana Zulla, Aina Havukainena in Samija Toivonena, Jana de Kinderja in Annie M. G. Schmidt.
Ustvarjalnik1 16-17
V Ustvarjalniku 2 bodo učence od 2. do 5. razreda zabavali Kęstutis Kasparavičius, David J. Smith, Aino Havukainen in Sami Toivonen, Sinikka in Tiina Nopola, Chris Riddell in Desa Muck.
Ustvarjalnik2 16-17

Podrobnejše informacije so na www.nasamalaknjiznica.si.

šolska knjižnica

Dostopnost