Skoči na glavno vsebino

Prvi šolski dan

Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

 

Prvi šolski dan se v šolskem letu 2024/25 prične v ponedeljek, 2. septembra. Letos bo prag Osnovne šole Dobravlje prestopilo 56 prvošolcev. Učiteljice in učenci višjih razredov na podružnicah že komaj čakajo, da jim izrečejo dobrodošlico. Naše podružnične šole bo obiskovalo 240 učencev, na matični šoli pa bo skupaj 293 učencev.

Učitelji smo se na novo šolsko leto dobro pripravili. Oblikovali smo smernice in cilje, ki jim bomo sledili v naslednjih šolskih letih. Naš glavni cilj je, da učenci v šoli dobijo dobro temeljno znanje  in dnevno razvijajo medsebojne odnose, ob katerih se bodo počutili varne in sprejete. Želimo, da vsak izmed nas prispeva k šolski kulturi, na katero bomo še leta po zaključku ponosni.

V prvih dneh boste izvedeli tudi za novosti, ki se nanašajo na šolsko prehrano. Ta vpliva na dolgotrajno zdravje, zato je smernicam treba slediti z vso resnostjo. Spoznali boste nekatere nove učitelje, ki vas bodo poučevali v naslednjih letih. Med šolskim letom pa bo poleg klasičnega pouka še veliko zanimivih in poučnih dejavnostih, ki se jih tudi mi zelo veselimo.

Dragi starši. Vaš delež pri vzgojno-izobraževalnem procesu je neprecenljivega pomena. Učenci, ki bodo dovolj spali, pred poukom zajtrkovali, imeli omejen dostop do telefona in določeno dnevno rutino za učenje, bodo zagotovo uspešno premagovali vsakovrstne izzive. Kasneje vam bodo za vaše meje in omejitve zagotovo hvaležni.

Vsem učencem in staršem želimo uspešno in medsebojne podpore polno novo šolsko leto.

Mirjam Kalin, ravnateljica

 

NAVODILA za PRVI ŠOLSKI DAN

Za lažji začetek šolskega leta  v nadaljevanju podajamo nekaj koristnih informacij.

Pričetek pouka na prvi šolski dan in ostale dneve

Matična šola Dobravlje ob 7.30, podružnična šola Vipavski Križ ob 7.45, podružnična šola Črniče ob 7.55 ter podružnični šoli Skrilje in Vrtovin ob 8.00.

Na prvi šolski dan učenci 1. razreda pridejo v spremstvu staršev ob 9.00.

Prevoz v šolo z avtobusi

Vozni red avtobusov na matično šolo

Vozni red avtobusov na podružnične šole

Prevoz v šolo s kombijema

Razpored jutranjih prevozov za šolska kombija

Prehrana

Malico boste prvi dan in vse naslednje dni pouka dobili vsi učenci, ki ste oddali prijavnico na šolsko malico.  V primeru odsotnosti ja potrebno malico odjaviti v aplikaciji Moja Malica.

Na kosilo za prvi dan se boste prijavili pri razredniku takoj ob začetku pouka.

POMEMBNO: Vsi učenci od 2. do 9. razreda, ki ste naročeni na kosilo, morate imeti s seboj ključke za prevzem obroka.

Kosilo med šolskim letom

-Učenci, ki bodo kosilo prejemali vsak dan

Učenci, ki so jih starši prijavili na kosilo z obrazcem ob koncu šolskega leta in so na obrazcu označili, da bodo kosilo prejemali vsak dan, so na kosilo že prijavljeni. Za dneve, ko bodo odsotni, pa je treba prehrano (kosilo in/ali malico) odjaviti prek aplikacije Moja malica.

-Učenci, ki bodo kosilo prejemali občasno

Tiste, ki so jih starši prijavili na kosilo z obrazcem ob koncu šolskega leta in so na obrazcu označili, da bodo kosilo prejemali le občasno,  prosimo, da pokličejo v računovodstvo (ga. Jolando Klemše 05 365 10 12), kjer bodo uredili prijavo na kosilo za otroka za določene dni. V primeru odsotnosti na dan, ko je otrok naročen na kosilo, pa morajo kosilo in/ali malico odjaviti v aplikaciji Moja malica.

 

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje bo organizirano za vse učence, ki so predhodno oddali prijavnice. Za varstvo vozačev je poskrbljeno na matični šoli in na vseh podružnicah.

Urnik za prvi šolski dan na matični šoli Dobravlje

Urnik  za 2. september 2024

Z urnikom za naslednje dni bodo učenci seznanjeni pri razrednih urah ter prek e-Asistenta.

Učbeniški sklad

Učenci na matični šoli bodo že prvi dan prevzeli komplete učbenikov iz šolskega učbeniškega sklada.  Na podružničnih šolah bodo učbenike razdelile razredničarke v prvem tednu pouka. Lepo prosimo, da skupaj z otrokom vse učbenike iz prejetega kompleta opremite s podatki (ime, priimek in razred) in jih zaščitite tako, da bodo na koncu šolskega leta ohranjeni za naslednjo generacijo učencev.

 

Prevozi v šolo 2024-25

Prevoz v šolo z avtobusi

Velika večina učencev vozačev na matično šolo uporablja šolske avtobuse. Uro jutranjega odhoda avtobusa iz vaše vasi najdete na tej povezavi VOZNI RED AVTOBUSA ZA DOBRAVLJE

Prav tako učenci vozači na podružnične šole najdete uro odhoda vašega avtobusa na naslednji povezavi PREVOZI AVTOBUSA NA PODRUŽNICE

Prevoz v šolo s kombijema

Učenci, ki se v šolo vozite s šolskim kombijem in so vaši starši predhodno oddali prijavnico, najdete uro odhoda kombija v tabelah na naslednji povezavi PREVOZI KOMBIJA

Dostopnost